lunes, 28 de noviembre de 2011

VIENTO, MUCHO VIENTO...MUCHO AMOR

"La Curva de los Suspiros"...la curva que et regala la primera mirada al Glaciar Perito Moreno.
El vorejem a peu, el contemplem des de les altures i ens acostem per aigua...el sentim cruixir, ens arriba el fred del glaç, sentim el "crec" i veiem derrumbar-se un "bloc de vint pisos" que, minuts després, torna a la superfície en blau elèctric gegant. El "crec" és de trencament...i és de "creure". Ni tan sols tenint-lo al davant és possible comprendre la seva magnitud, la seva "magiaestuositat".



El viento viene, el viento se va...sin más razón.
Viento fuerte y helado, sin dirección,
viento que peina, que regenera, viento ladrón,
viento que ruge, que sopla...viento cabrón!

El vent és tan fort que res es manté, tot va i ve...ràpid...excepte quan camines o et refugies.

 















Gorros pel vent, pel fred...i pels ulls alegres!



La "Putagonia" i el seu vent ens han portat, així, persones amables, amb arrels, que ens han escalfat i acompanyat. Nathalie, Ben, Martina, Evelyn, Júlia, Lucia, Saskia, Ido...i una retrobada amb l'Alba i el Xavi..!
I boscos, després de dies d'estepa patagònica, boscos de totes formes i tamanys. Arbres cansats, arbres amunt, arbres de tort, arbres que parlen, arbres abraçats, arbres i arbrets, arbrecadabra, arbrete sésamo... arbres que es banyen als rius...oh, els rius...les caigudes d'aigua, les caigudes a l'aire lliure, d'aigua lliure.
Contrast, contrast, contrast...desequilibri...
Visca el pirineu!!

6 comentarios:

  1. Oooooohhhh! que guapos esteu, i els paisatges impressionants!
    ... i les paraules que feu sevir per a descriure'ls també.

    I els gorros són molt divertits i espero que tinguin molt d'èxit.

    Petons i abraçades per a vosaltres i tota la penya d'amics que us aneu trobant pel camí.

    Us estimem!!!!

    Maite

    ResponderEliminar
  2. oooohhhhhh! también de nuestra parte! quién somos? pues todas las nenas menorquinas y mamimamen incluida!
    Estamos las 4 disfrutando de vuestro camino y de los majestuosos paisajes, vaya preciosidad, pero lo más precioso es ver vuestras caras de felicidad!!! somos felices sólo de veros!!!
    hoy hemos ido a la ópera, qué os parece la vida lejos de la Patagonia? también nos lo montamos lo mejor que podemos! Aquí con Martita, Moni y Claruchi se vive muy feliz! y si me vengo? ilusiones irrealizables, mañana pa Barna y pa Aston, sin solución!!!!

    Os mandamos besos tan fuertes y multiplicados por 4 que no sé si los vais a poder soportar!!!

    ResponderEliminar
  3. Nina, Gus,

    veient-vos davant del Perito, i veint la impressió única que causa, i sabent que heu entrat als boscos de lengas de la Terra de Foc, i que he passat les planures imenses, i heu vist al final la Cordillera, i heu avistat les Balenes, i heu corregut per la Ruta 3 i la Ruta 4, i heu estat a Buenos Aires, i encara tto le que veureu i sentirue d'aquest magnífic i caòtic país que és Argentina, podeu imaginar com sento el que sentiu, perquè abans ho vaig sentir, i , igual que vosaltreu quan torneu, una cosa meva va quedar allí, entre la cantarella porteña, l'asado, les planures, el vent, i una certa olor de l'origen, que encara en el món austral es pot sentir.

    Gaudiu amb els ulls ben obert, sé que ho feu.

    Vostre
    jma

    ResponderEliminar
  4. En dos palabras : im - presionante...
    A MCarmen le gustaría estar ahí, dice. La veritat no se si tinc mes joia o mes enveja de la vostra felicitat, però si que sento que una part de mi està sempre allà amb vosaltres. Les vistes son "muy lindas" però el que m´impacte més son els vostres comentaris. Potser que aneu pensant en escriure un llibre d´aquest viatge. Continueu fent camí i fen-nos participes de les vostres experiències. Una abraçada tan gran com el Perito.
    Papà.

    ResponderEliminar
  5. Esteu guapíssims i fantàstics!! :) una abraçada enorme (i més) des de la Barceloneta.

    Laura i Albert

    ResponderEliminar